Pot sa mananc dupa inserarea implantului dentar?

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 07-12-2010, 35239 vizualizări
In ultimile patru decenii, implanturile dentare au reprezentat o parte reconfortanta in procedurile dentare. De-a lungul timpului, acestea au progresat mult in toate aspectele - de la materiale folosite la longivitate si de la calitatea estetica la tehnici de amplasare.
Implanturile dentare reprezinta o procedura chirurgicala care implica de obicei o extractie a unui dinte rupt sau deteriorat si inlocuit cu un dinte artificial care va indeplini acelasi functii ca un dinte obisnuit. In general, implanturile sunt inserate sub anestezie si sunt nedureroase.
Grija dupa amplasarea implantului dentar este foarte importanta, mai ales in privita alimentatiei.

Dupa inserarea implantului dentar nu trebuie sa consumati alimente si nici lichide, cel putin timp de 24 ore. Mancarea sau bautura fierbinte poate cauza sangerarea sau cresterea sangerarii.
De asemenea, in primele nopti trebuie sa dormiti cu capul usor ridicat si sa acoperiti perna cu un prosopel, deoarece este posibil sa sangerati in somn. De obicei nu ar trebui sa sangerati mult. Daca continua sangerarea maxilarului adresati-va medicului.

Ce am voie sa consum si ce nu?
Nu trebuie sa mancati alimente dure sau care sunt greu de mestecat, precum: chipsuri, popcorn, covrigei, salatini sau paine.
Nu consumati inghetata sau milkshake, deoarece poate provoca greata sau disconfort abdominal.

Alimentele sub forma de budinca, gelatina, pireu si sos (plus iaurtul) sunt considerate usoare.

Evitati consumul alimentelor reci si calde, deoarece dintii si gingiile sunt extrem de sensibile. Daca veti consuma mancaruri reci si calde vor exista dureri si iritatii.

Este indicat sa evitati alimentele grele, mici si crude (cum ar fi alunele sau alte seminte). Acestea se pot lipi intre implant si linia gingivala, declansand producerea unor iritatii si infectii.
De asemenea, NU muscati. Presiunea excesiva nu trebuie sa existe in implantul dentar sau gingie. In acest fel, sangerarea poate sa apara din cauza agitatiei.
Reveniti treptat la consumul de alimente solide, dupa trei zile. Insa, nu uitati ca nivelul de sensibilitate variaza.
Daca simtiti ca dintii si gingiile nu tolereaza sensibilitatea nici dupa 72 de ore, continuati cu alimente usoare si moi.

Renuntati in aceasta perioada la aliminentele si la bauturile care contin acizii (potrocale, grapefruit, etc. ).

Este foarte important sa consumati lichide, in special apa.
Bibliografie:
1. Cum mananc dupa implantul dentar
www.articlealley.com
2. Cum mananc dupa amplasarea implantului dentar
www.ehow.com
3. Cum mananc dupa inserarea implantelor dentare
www.a1articles.com
4. Recuperarea postoperatorie. Mancarea si bautura
www.thedentalimplantcenter.com
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp