Riscurile unui implant dentar

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 08-12-2010, 34598 vizualizări
Ca oricare alta interventie chirurgicala, si in cazul implanturilor dentare sunt anumite riscuri. Procedura implantului prezinta o rata a succesului foarte ridicata, insa cateodata apar probleme in timpul sau dupa efecturarea acesteia. Cand se semnaleaza asemena nereguli, specialistul in implanturi dentare le va trata de obicei cu usurinta.

Aceste probleme se refera la:
a. Integrare
Riscul cel mai mare al implantului dentar este integrarea incorecta cu osul maxilarului sau cu dintii din jurul sau, cauzand functionarea necorespunzatoare si incomoda. Implanturile pot sa cada sau sa iasa. In aceste cazuri, medicul stomatolog poate sa elimine implantul, iar cand osul isi va reveni va relua procedura (dupa cateva saptamani) si se va asigura ca implantul este potrivit si integrat bine in osul maxilarului.

b. Infectie si distrugerea tesutului
Un alt risc al implantelor dentare este infectia sau inflamarea gingiilor sau a tesuturilor moi din gura. Implanturile dentare pot defecta sau distruge alti dinti, precum si gingia.
Au existat in rare cazuri complicatii ale implantului dentar, cand nervii maxilarului au fost distrusi, au pricinuit dureri sau furnicaturi in dinti, limba, gingii sau barbie.
Acestea sunt doar cazuri extreme si complicate.

c. Asezare
Implanturile dentare pot declansa probleme de sinuzita, atunci cand se aseaza implantul in maxilarul superior, largind una dintre cavitatile sinusului.
Medicul stomatolog trebuie sa efectueze procedeul cu grija.

d. Riscuri medicale
Este important de mentionat ca persoanele care fumeaza de obicei sunt predispuse la probleme si complicatii ridicate ale implanturilor dentare.
De asemenea, cateva studii au arata ca persoanele cu sistemul imunitar slabit sunt si ele preduspuse la complicatii majore.

Cu toate acestea, implanturile dentare sunt considerate sigure si eficiente si se bucura de un succes imens. Majoritatea pacientilor sunt multumiti de rezultate.
Riscurile si efectele neplacute s-au semnalat in rare cazuri.

Daca observati orice problema contactati imediat medicul stomatolog.
Bibliografie:
1. Riscurile implantului dentar
www.docshop.com
2. Care sunt riscurile implantului dentar?
www.medic8.com
3. Care sunt riscurile implanturilor dentare?
www.dentalimplant.co.uk
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp