Implantul dentar doare?

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 08-12-2010, 23387 vizualizări
Adesea, pacientii intreaba daca implantul dentar doare. Raspunsul este: categoric nu.
Gratie anestezicului local, procedeul de inserare al implantului dentar aproape ca nici nu se simte. In general, anestezicul este necesar pentru a elimina disconfortul chiar de la inceputul inserarii implantului dentar.
Se poate administra complementar si o inhalosedare, pentru o procedura cat mai confortabila. Pacientii pot lua pastilute si astfel ei vor fi adormiti si relaxati in timpul procedurii implantului dentar.

S-a observat ca pacientii care au luat aceste pastilute nu-si mai amintesc o mare parte din actiunile de inserare a implantului dentar si vor afirma a doua zi ca s-au simtit foarte relaxati si totul a mers foarte bine.
Nivelul de disconfort dupa anestezicul local dispare, iar pacientul cu implantul dentar se va baza pe toleranta individuala la durere si pe numarul de implanturi dentare efectute.
Un singur implant dentar va fi echivalentul unui disconfort minor. Majoritatea pacientilor cu implant dentar au arat ca sunt multumiti de disconfortul minim si aleg sa mearga la serviciu in aceeasi zi.
Medicamentele pentru durere sunt prescrise intotdeauna dupa inserarea implantului dentar.
De multe ori un antiinflamator este suficient pentru a restabili si a mentine comfortul. Exista si pacienti care considera ca nu este necesar niciun medicament pentru durere.
Insa, procedurile care implica mai multe zone de implanturi dentare pot provoca un disconfort mai pronuntat si atunci sunt prescrise medicamente corespunzatoare.

In plus, dupa procedura gingiile vor fi sensibile si umflate si usoare dureri ale maxilarului, dar cu ajutorul unul analgezic, acestea se vor reface. Disconfortul va disparea treptat, in prima saptamana dupa tratament.
Bibliografie:
1. Implantul dentare este dureros?
www.adhp.com
2. Anestezia implantului dentar
www.ehow.com
3. Implanturile dentare dor?
www.medic8.com
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp