Cat costa un implant dentar?

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 07-12-2010, 62010 vizualizări
Cat costa un implant dentar?
Implanturile dentare pot parea costisitoare, dar pretul final nu include doar implantul ci si consultatia, diverse taxe, grefa osoasa si daca este cazul si costul materialelor.

Pretul implantului dentar variaza chiar si pentru un singur dinte. Acesta poate fi semnificativ atunci cand sunt necesare proceduri aditionale (grefe osoase sau sinus lift). De multe ori, costul unui singur implant dentar poate fi mai mare decat pentru mai multi dinti. De fapt, acesta suma se reduce in cazul efectuari mai multor implanturi, dar si in functie de cativa factori, precum:
a. Matrialul folosit. Implanturile dentare si partea refacuta pot avea un pret real destul de ridicat. Majoritatea companiilor de implant dentar au stabilit cam acelasi pret, deci nu exista variatii de pret.
b. Radiografii.
c. Laborator. Costul de productie a dintelului final (coroana) care este dat de formare si constructie.
d. Starea fizica a pacientului: varsta, igiena dentara, anatomia maxilarului. Acesti factori pot determina daca sunt necesare tratamente sau nu.
e. Expertiza si munca propriu-zisa. Pretul implantului include si timpul petrecut pentru tratarea pacientului.
Toti acesti factori sunt standard in determinarea costului si nu au prea multe variatii, cu exceptia expertizei si a fortei de munca.

De asemenea, pretul depinde si de nivelul chirurgical, tipul, calitatea si marca de implant folosit, plus nivelul serviciilor de ingrijire.

Pretul unui implant poate varia de la tara la tara. De aceea, in ultima perioada foarte multi pacienti aleg "turismul dentar", avand avantajul unei proceduri mai ieftine intr-o locatie atractiva.
Pacienti sunt avertizati asupra dezavantajelor: incapacitatea de a contacta medicul dupa implant atunci cand ceva nu este in regula, sau oferirea de servicii de ingrijire minime sau deloc, ori prezenta clinicilor neautorizate.
Bibliografie:
1. Cat costa implantul dentar?
www.medic8.com
2. Care este pretul pentru un implnat dentar?
www.cosmeticdentistryguide.co.uk
3. Cat costa un implant dentar?
www.dental-implants-guide.com
4. Cat costa un implant dentar?
www.dentalimplant.co.uk
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp