Implant dentar

Autor: Camelia Airinei | Actualizat la 02-12-2010, 54457 vizualizari
Implantologia este specialitatea stomatologica chirurgicala ce include interventiile prin care dintii pierduti sau grav deteriorati sunt inlocuiti cu implanturi dentare, in scopul reabilitarii morfo-functionale si estetice a aparatului dento-maxilar.

Procedurile din implantologie includ:
• Implant endoosos;
• Bara de conectare implante;
• Capsa - patrice - agregata implantar;
• Bont protetic implantar;
• Proceduri complementare implantului dentar: aditie si grefe osoase, sinus lift;
• Proceduri intretinere implant;
• Reparatie proteza ancorata pe implante;
• Reparatie bont implantar;
• Indepartare implant.
Ce este implantul dentar? Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un inlocuitor artificial fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de masa osoasa) pentru radacina dintelui. Aceasta tija metalica este ancorata in interiorul osului maxiliar si are rolul de a sustine unul sau mai multi dinti artificiali.

continuare
Tipuri de implanturi dentare Tipuri de implanturi dentare

Exista numeroase tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre ele fiind proiectate in functie de nevoile pacinetilor. Dupa o evaluare completa, medicul stomatolog va recomanda tipurile de implanturi dentare pentru fiecare caz, tinand cont de scopul procedurii si de starea tesuturilor parondontale a fiecarui pacient.

continuare
Mini implantul dentar Mini implantul dentar

Mini implantul dentar reprezinta versiunea mica a implantului dentar standard. De fapt, mini implantul dentar a fost proiectat initial ca implant de "exploatare" inainte de a se introduce implantul niormal. Mini implantul dentar s-a dovedit a fi chiar folositor si o buna alternativa pentru implantul obisnuit.

continuare
Ar fi indicat un implant dentar la mine? Ar fi indicat un implant dentar la mine?

Implantul dentar poate fi inserat pacientilor de orice varsta, insa cu o conditie importanta: gura sanatoasa. Medicul stomatolog va verifica dintii si gingiile pentru a se asigura ca sunteti potrivit pentru acest procedeu. Daca observa ca gingiile sangereaza, exista un miros neplacut sau prezenta vreunui abces, medicul va trata acestea inainte de a realiza implantul.

continuare
Avantajele implantului dentar Avantajele implantului dentar

Cu toate ca durata dintilor proprii este desemnata pentru intreaga viata, uneori, acestia sunt scosi si inlocuiti mult prea devreme. Inlocuirea dintelui lipsa este importanta pentru sanatatea generala si pentru sanatatea celorlalti dinti. Implantul dentar trebuie privint ca o optiune pentru inlocuirea dintelui lipsa.

continuare
Riscurile unui implant dentar

Ca oricare alta interventie chirurgicala, si in cazul implanturilor dentare sunt anumite riscuri. Procedura implantului prezinta o rata a succesului foarte ridicata, insa cateodata apar probleme in timpul sau dupa efecturarea acesteia. Cand se semnaleaza asemena nereguli, specialistul in implanturi dentare le va trata de obicei cu usurinta.

continuare
Implantul dentar doare?

Adesea, pacientii intreaba daca implantul dentar doare. Raspunsul este: categoric nu. Gratie anestezicului local, procedeul de inserare a implantului dentar aproape ca nici nu se simte. In general, anestezicul este necesar pentru a elimina disconfortul chiar de la inceputul inserarii implantului dentar.

continuare
Cat costa un implant dentar? Cat costa un implant dentar?

Implanturile dentare pot parea costisitoare, dar pretul final nu include doar implantul ci si consultatia, diverse taxe, grefa osoasa si daca este cazul si costul materialelor. Pretul implantului dentar variaza chiar si pentru un singur dinte. Acesta poate fi semnificativ atunci cand sunt necesare proceduri aditionale (grefe osoase sau sinus lift) .

continuare
Implantul dentar in strainatate este mai ieftin?

In ultima perioada, implantul dentar in strainatate a devenit o optiune foarte populara. Numit si turismul dentar/turismul medical a crescut imediat, oferind avantaje populatiei: costuri mici si sansa unei mici excursii intr-un loc (mai mult sau mai putin) exotic. Mai exact, este o oportunitate favorabila insa, uneori cu cateva dezavataje.

continuare
Implantul dentar poate declansa reactii alegice? Implantul dentar poate declansa reactii alegice?

Atunci cand dintii se pierd ca urmare a unor infectii, a cariilor sau a oricaror cauze, optiunea imedata era o punte sau o proteza dentara, iar in ultimii ani, implantul dentar. Metoda ideala de inlocuire a dintilor, implantul dentar din titan a inregistrat o rata de succes de 95%.

continuare
Fumatul poate determina caderea implantui dentar? Fumatul poate determina caderea implantui dentar?

Implantul dentar este considerat o "bijuterie" dentara, care ia locul dintelui lipsa pe o perioadata nedeterminata. In cursul oricarei proceduri chirurgicale pot sa apara unele complicatii, afectand rata de succes. De putine ori este recunoscut ca stilul de viata si dieta in urma unei interventii poate avea un impact la fel de mare asupra implantului.

continuare
Pot sa mananc dupa inserarea implantului dentar?

In ultimile patru decenii, implanturile dentare au reprezentat o parte reconfortanta in procedurile dentare. De-a lungul timpului, acestea au progresat mult in toate aspectele - de la materiale folosite la longivitate si de la calitatea estetica la tehnici de amplasare. Implanturile dentare reprezinta o procedura chirurgicala care implica de obicei o extractie...

continuare
Daca am HIV pozitiv, pot efectua un implant dentar? Daca am HIV pozitiv, pot efectua un implant dentar?

Numarul de persoane infectate cu HIV / SIDA estimat pentru anul 2002, numai in Statele Unite ale Americii, era de 900.000, majoritatea dintre acestia bazandu-se pe o ingrijire dentara obisnuita. Cercetarile efectuate s-au axat pe procedurile dentare comune si complicatiile la pacientii cu HIV / SIDA, selectarea conditiilor dentare

continuare
Istoria implantului dentar Istoria implantului dentar

Inlocuirea dintelui lipsa cu un "dipozitiv ancorat in os" nu reprezinta deloc un concept nou. Documentele arheologice arata ca in vechime, populatia egipteana si cea din America de Sud experimentau deja inlocuirea dintilor pierduti cu "implanturia" din fildes.

continuare
Am diabet. Este contraindicat in acest caz implantul dentar? Am diabet. Este contraindicat in acest caz implantul dentar?

Diabeticii au nevoie de o ingrijire speciala atunci cand este vorba de sanatatea dentara. Ei sunt expusi afectiunilor parodontale cum ar fi infectiile care apar in gingii si oase, fapt pentru care, in cele din urma, dintii pot sa cada. Sanatatea dentara este foarte importanta pentru un pacient cu diabet la fel si in cazul pacientilor cu o sanatate dentara precara.

continuare
Osteoporoza este un factor de risc in cazul implantelor dentare? Osteoporoza este un factor de risc in cazul implantelor dentare?

Osteoporoza si masa osoasa scazuta poate afecta sanatatea dentara, fiind in atentia persoanelor care doresc un implant dentar. Astazi, numarul persoanelor cu osteoporoza este de ordinul milioanelor la nivel global, procentul majoritar detinandu-l femeile. In SUA s-a estimat ca 7-8 milioane de persoane au acesta afectiune...

continuare
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp