De ce sa aleg o proteza dentara? Care sunt avantajele protezei dentare?

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 30-04-2015, 34123 vizualizări
De ce sa aleg o proteza dentara? Care sunt avantajele protezei dentare?
Evident, fiecare caz este diferit, iar medicul dentist este cel in masura de a prezenta optiunile (cu avantajele si dezavantajele) unei proteze dentare.
Beneficiile unei proteze dentare sunt numeroase, afirmatie sustinuta de foarte multe persoane purtatoare de proteze.

De ce sa alegi proteza dentara?

In cazul unei proteze dentare, specialistii au constat urmatoarele:
1. Un nou inceput
Pentru persoanele care au avut probleme dentare, proteza reprezinta un inceput "proaspat". Proteza ofera un nou set de dinti care pe langa faptul ca arata natural sunt si confortabili.
Afectiunile dentare sunt extrem de daunatoare pentru increderea in sine. In plus, zambetul si comunicarea sunt elementele forte atunci cand faceti cunostinta cu noi persoane.
Dintii lipsa sau cariati pot fi vizibili si va vor acorda o nota mai putin placuta celorlalte persoane. Proteza dentara poate avea un efect imens si pozitiv in primul rand asupra sanatatii psihologice si in cele din urma fizice.

2. Vizite mai putine la medicul stomatolog
Dupa ce ati trecut de perioada de ajustare este posibil ca sa simtiti nevoia de a vedea medicul, insa, protezele dentare sunt usor de intretinut si de "manuit".
Dincolo de curatare (curatarea unei proteze ia cam acelasi timp cat periati dintii) este usor si de intretinut. Trebuie doar sa va amintiti sa o scoateti pentru a permite ca gingia sa se odihneasca, dar si poate fi usor de incorporat inainte de culcare.

3. Libertatea de a consuma orice
Odata cu varsta, gingia isi micsoreaza dimensiunea ceea ce duce la sensibilizarea dintilor. Acest lucru poate afecta serios ceea ce consumati. Unele persoane nu vor manca in oras, in timp ce altele nu vor simti dintii sensibili si nicio durere.
In principiu, senibilitatea dintilor este atunci cand smaltul dintelui este prea subtire, iar gingiile sunt miscorate pana cand tesuturile nervoase de la centrul dintelului pot fi afectate de presiunea exercitata la nivelul lor.
Acest lucru poate fi rezolvat de o proteza dentara, deoarece atunci cand dintii sunt extrasi, legatura ligamentului cu sistemul nervos este rupt.

4. Caracteristic pentru pacient
Protezele dentare sunt realizate pentru a se potrivi exact cu masuratorile din gura. Medicul sau tehnicianul dentist va examina mulajul dintilor si gingiilor, precum si radiografiile dentare. In plus, va masura maxilarul.
Nu exista proteze de acelasi fel, ceea ce inseamna ca proteza se va potrivi si va fi confortabila. Medicul va prezenta tratamentul si aspectele specifice legate de proteza dentara.

5. Un stil de viata sanatos
Proteza dentara ajuta la mestecarea alimentelor in mod corespunzator, astfel veti obtine toate subtantele nutritive necesare organismului.
Cu dintii macinati (maruntiti), consumul legumelor si fructelor crute il faceati cu dificultate. Protezele dentare va ofera din nou controlul pentru dieta si va imbunatateste starea fizica generala.

6. Muschii fetei nu mai sunt lasati

Fara dintii, obrajii nu mai au acelasi suport pentru a combate forta de gravitate. Gingiile fara dinti pot duce la scufundarea obrajilor in interior sau in jos si apoi aparitia ridurilor faciale. Ceea ce va da o varsta mai inainta.
Avand o proteza dentara bine montata, va ajuta ca obrajii sa se spriijine, iar tenul sa arate mai bine.

7. Aspect bun
Proteza dentara ofera un zambet radiant care poate lumina fata... la fel ca vedetele de la Hollywood.
Un zambet cu gura inchisa reprezinta o jena, dar cu proteza dentara zambetul este larg si placut.

8. Usor de reglat
Stomatologia a avansat intotdeauna, iar protezele dentare nu au fost niciodata mai confortabile si mai usor de utilizat si in plus sa arate la fel ca dintii naturali ca acum.
Purtatorii de proteza sunt constienti de unele aspecte: de a nu face zgomot, de ticuri, de alunecarea si de pierderea protezelor.

Persoanele care observa ca proteza nu se mai incadreaza bine, trebuie sa se adreseze medicului, care va face unele ajustari minore.
Bibliografie:
1. Zambetul tau complet cu proteza dentara
www.articlesbase.com
2. Care sunt beneficiile protezelor dentare?
www.medic8.com
3. beneficiile protezei dentare. De ce sa aleg o proteza dentara?
www.healthcentre.org.uk
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp