Proteza dentara Valplast

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 04-02-2011, 70301 vizualizări
Proteza dentara Valplast
Nu de mult timp, un nou tip de proteza a fost introdus in domeniul stomatologic. Proteza patiala flexibila Valplast este ideala pentru pacientii care au pierdut cativa dinti si necesita o proteza partiala.

Proteza partiala conventionala consta intr-o placa acrilica ce se fixeaza pe palatul dur si care are montat un numar de dinti falsi, iar cu ajutorul clipurilor metalice se potriveste perfect cu maxilarul. Exista doua tipuri de proteze dentare: fixe si mobile (detasabile).
Proteza dentara Valplast este diferita de o proteza patiala flexibila, fiind realizata dintr-un material plastic flexibil care se potriveste perfect pe maxilar, devenind practic invizibila. In plus, aceasta proteza nu are nevoie de clipsuri metalice.

Acest tip de proteza este foarte usoara, durabila si este disponibila in patru colori care se potrivesc cu tesutul gingival. Proteza Valplast este hipoalegenica si se adapteaza foarte bine cu maxilarul si cu miscarile gurii. De aceea, pacientii nu trebuie sa-si faca griji ca aluneca, se misca ori irita gura.

In cazul in care considerati ca puntea dentara sau implantul dentar ar fi o buna optiune in privinta raportului calitate - pret, s-ar putea sa va inselati. Proteza dentara Valplast ajunge la mai putin de jumatate din pretul unei punti dentare ori al unui implant dentar. In unele cazuri, proteza Valplast poate fi mai scumpa decat proteza dentara completa (cu clipsuri metalice), dar se poate executa imediat.

De fapt, proteza dentara Valplast este foarte estetica.

Am o proteza dentara Valplast, cum o curat?

Curatarea protezei dentare Valplast se face urmarind acelasi procedeu ca la celelalte proteze dentare:
1. Scoateti-o din gura si lasati-o la umezit pentru 15 minute in fiecare zi si trei nopti pe saptamana.
2. Curatati si clatiti proteza dentara. Nu utilizati periuta de dinti, deoarece poate deteriora suprafata protezei.
De asemenea, fiti foarte atenti cand folositi un detergent de proteza. Unele dintre acestea pot defecta proteza Valplast.
In acest sens este recomandat sa va adresati medicului stomatolog.
3. O buna idee este sa clatiti proteza Valplast dupa fiecare masa. In acest mod, eliminati particulele alimentare si mentineti controlul asupra dintilor.
4. Nu uitati sa scoateti proteza inainte de a va peria dintii.
5. Lasati proteza dentara in apa atunci cand nu o purtati (asa o veti pastra mai mult timp si in plus este si hidratata).

La inceput o sa vi se para ca proteza dentara Valplast este fragila, insa este foarte puternica. Fiind realizata dintr-un material flexibil, atunci cand o scapati pe podea, nu se fisureaza sau rupe. De asemenea, este mai rezistenta decat dintii falsi.

Proteza flexibila Valplast poate rezista 15 ani sau chiar mai mult.
Daca urmati o rutina de curatare si mergeti regulat la medic, atunci veti avea si o viata sanatoasa.

Proteza dentara Valplast este reglabila si sunt disponibile pentru a inlocui cativa dinti sau chiar o arcada intreaga. Aceasta proteza ajuta pacientii care au probleme cu maxilarul si nu pot purta un aparat dentar. La fel si pacienti alergici la substantele acrilice din protezele dentare traditionale.
Aceasta proteza poate fi purtata si de catre persoanele care sufera de resorbtia osului maxilar.
Bibliografie:
1. Proteza dentara Valplast
www.healthcentre.org.uk
2. Proteza dentara flexibila
www.goadentist.com
3. Proteza dentara partiala Valplast
www.medic8.com
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp