Tratamente stomatologice

O lista explicata de servicii de stomatologie generala. La ce sa te astepti de la stomatologul tau atunci cand il vizitezi la cabinet. De la consultatie la planuri de tratament.

Tratament stomatologic cu laser Tratament stomatologic cu laser

Laserul functioneaza cu ajutorul energiei luminii si poate actiona ca instrument de sectionare a tesuturilor, poate evapora lichidul din tesuturi, intari lipirea dintre obturatie si dinte, spori efectul agentilor de albire dentara sau elimina bacteriile din pungile parodontale.

continuare
Vaccinul anticarie Vaccinul anticarie

Streptococcus mutans a fost idenificat drept agentul etiologic major al cariilor umane dentare. In centrele de cercetare au fost dezvoltate citeva tipuri de vacinuri. Dezvoltarea unui vaccin impotriva cariilor dentare este sub cercetare incepind cu 30 de ani in urma. In 1972 un astfel de vaccin ar fi fost in testare pe animale in Anglia si trebuie sa se inceapa investigarea pe oameni.

continuare
Tratamentul hiperesteziei si a hipersensibilitatii dentinare Tratamentul hiperesteziei si a hipersensibilitatii dentinare

Hiperestezia si hipersensibilitatea dentinara sunt doua afectiuni stomatologice diferite, dar care se manifesta aproximativ asemanator - senzatiile de durere sunt resimtite atunci cand nervii din interiorul dentinei sunt expusi la mediul inconjurator. Aceste senzatii pot varia de la iritatie usoara pana la durere intensa.

continuare
Anestezia dentara Anestezia dentara

Anestezia dentara reprezinta o parte integranta a stomatologiei, adresandu-se unor probleme des intalnite in aceasta practica: anxietatea legata de cabinetul stomatologic, cooperarea cu medicul si durerea. Printre substantele cu proprietati anestezice cele mai utilizate in stomatologie se numara: xilina, mepivacaina, prilocaina, hostacaina, bupivacaina, articaina, procaina, tetracaina, cocaina.

continuare
Pansament calmant

Pansamentul calmant reprezinta tratamentul de urgenta al pulpitei cronice, prin care se aplica un pansament cu anestezic la nivelul unui dinte dureros, urmand a se interveni cu tratamentul endodontic, respectiv pulpectomie - extirpare vitala, intr-o sedinta ulterioara. Tratamentul de urgenta al pulpitelor acute are ca scop controlarea eficienta a durerii si asigurarea unui prognostic pozitiv pe termen lung.

continuare
Incizie si drenaj abces dentar

Abcesul dentar reprezinta o infectie acuta ce se manifesta prin acumularea de puroi in tesuturile moi ale cavitatii bucale, afectiunea necesitand tratament de urgenta. Interventia consta in incizia abcesului si drenarea colectiei infectate. Simptomele abcesului sunt durere pulsatila, tumefactie si congestie, jena la masticatie, plus stare generala proasta, cu febra si insomnie.

continuare
Biopsie orala Biopsie orala

Biopsia reprezinta un mijloc important de diagnosticare cu certitudine a leziunilor intraorale, de la cele simple periapicale la leziunile maligne. Dupa prelevarea unui fragment de tesut reprezentativ din structura anormala observata, se va efectua examenul histopatologic si se stabileste conduita definitiva de tratament.

continuare
Anestezia generala in stomatologie Anestezia generala in stomatologie

Anestezia generala in cadrul procedurilor stomatologice este foarte rar utilizata in tara noastra, desi in Europa Occidentala, SUA sau Israel reprezinta o etapa uzuala a tratamentelor dentare. Starea indusa de anestezia generala se caracterizeaza prin pierderea constientei, disparitia durerii si relaxare musculara.

continuare
Tratament stomatologic de urgenta

Urgentele stomatologice sunt la fel de importante ca orice alta problema medicala si trebuie sa avem grija sa nu le neglijam, deoarece se pot produce sechele permanente sau pot necesita tratamente mai complexe si mult mai costisitoare. Daca nu sunteti sigur ca problema pe care o aveti reprezinta o urgenta stomatologica, atunci este simplu: daca doare, atunci este urgenta.

continuare
Tratamentul aftei bucale Tratamentul aftei bucale

Afta bucala sau stomatita aftoasa este o leziune ulceroasa la nivelul mucoasei bucale. Aceasta leziune este bine delimitata, are o culoare albicioasa si este dureroasa. Afta bucala este diferita de herpes, acesta din urma fiind o afectiune contagioasa, provocata de virusul Herpex Simplex.

continuare
Radiografie dentara Radiografie dentara

Radiografia dentara reprezinta o imagine a dintilor, maxilarului si tesuturilor inconjuratoare, obtinuta prin expunere la radiatii electromagnetice. Razele X au capacitatea de a penetra corpul si sunt absorbite in diferite grade, in functie de densitatea tesutului.

continuare
Consultatie primara - apreciere status dentar si parodontal Consultatie primara - apreciere status dentar si parodontal

Consultatia primara este o procedura stomatologica foarte importanta, prin care medicul evalueaza intreg aparatul masticator, capul si gatul pacientului, factorii de risc ce pot contribui la deteriorarea sanatatii orale, stabileste un diagnostic si un plan de tratament personalizat.

continuare
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp