Estetica dentara

Actualizat la 07-12-2010, 33775 vizualizari
Estetica dentara este o specialitate stomatologica ce inregistreaza un succes tot mai mare, pe masura ce serviciile acestei specialitati devin tot mai accesibile si, pe langa reabilitarea estetica, imbunatatesc functiile aparatului dento-maxilar.

Putem constata de multe ori ca o imbunatatire a aspectului fizic ridica increderea in sine, iar zambetul face parte din primele aspecte remarcate la o persoana, astfel incat avem posibilitatea de a transfoma dintii frumosi intr-o carte de vizita de succes. Cel mai evident aspect al danturii frumoase este culoarea alba si stralucirea sanatoasa, insa nu este singurul.

Conform studiilor intreprinse, un zambet frumos si sanatos dezveleste in totalitate conturul dintilor anteriori si a celor posteriori pana la primii molari, iar marginea incizala este paralela cu marginea buzei inferioare. Un alt element foarte important in frumusete este proportia, iar conceptele de proportie sunt bazate pe elementele regasite in natura. Astfel, faimoasa serie a lui Fibonacci functioneaza dupa principiul conform caruia numarul urmator reprezinta suma celor doua numere anterioare (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, etc). Din aceasta teorie a rezultat "proportia de aur": 1, 618 la 1, un concept utilizat pe larg in antichitate. Exista unii teoriticieni care afirma ca aceasta cifra se regaseste si in proportia dintre latimile fatetelor incizivilor si cele ale caninilor.

Alte concepte importante atat in estetica, cat si in stomatologia restaurativa, sunt echilibrul si linia mediana. Pentru ca un zambet sa fie frumos, este important ca o jumatate a arcadei sa fie cat mai identica cu cealalta jumatate. Orice dezechilibru intre cele doua jumatati este perceput de creier ca dizarmonie, dezechilibru, lipsa de stabilitate. In acelasi timp este important ca linia mediana a fetei sa coincida cu linia mediana a danturii - linia dintre cei doi incizivi centrali. Se permite doar o deviatie minima, de 1 - 2 mm.

Procedurile de cosmetica dentara includ:
• Indepartarea placii bacteriene si a petelor;
• Odontoplastie cosmetica - reconturarea unei obturatii preexistente;
• Detartraj supragingival si subgingival;
• Microabraziune;
• Albire dentara in cabinetul stomatologic;
• Albire dentara la domiciliu;
• Fatetare dentara;
• Coroane dentare ceramice;
• Bonding dentar;
• Obturatii de culoarea dintilor;
• Chirurgia estetica a gingiilor;
• Bijuterii dentare;
• Remodelarea smaltului.
Tratament albire dinti Tratament albire dinti

Tratamentul de albire dentara este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetica dentara, acest fapt fiind o reactie a importantei tot mai mare pe care societatea contemporana o acorda infatisarii exterioare. Aceste tratamente cosmetice difera in privinta eficacitatii, costului, durabilitatii si a afectelor secundare.

continuare
Coroana integral ceramica Coroana integral ceramica

Coroanele integral ceramice sunt restaurari coronare ce reusesc sa ofere un rezultat estetic si o fidelitate maxima. Coroanele dentare nu reprezinta cea mai buna optiune de infrumusetare a zambetului, deoarece necesita indepartarea unei portiuni semnificative din dinte. Alternative mai acceptabile sunt fatetele si bondingul dentar.

continuare
Fatete ceramice Fatete ceramice

Fatete ceramice - fatete din portelan laminat, laminate de portelan sau fatete laminate - sunt acele cochilii sau carapace foarte subtiri ce se aplica pe suprafata exterioara a dintilor, pentru a le imbunatati aspectul. Pentru a intelege mai bine conceptul, putem face o analogie intre fatete si unghiile false.

continuare
Bonding dentar

Bonding este un termen din limba engleza ce denumeste un proces stomatologic complex prin care se folosesc diferite tipuri de cimenturi si adezivi pentru a asigura lipirea permanenta a doua materiale diferite. Bondingul poate reda reda structura natrala si aspectul estetic al dintilor.

continuare
Albirea dintilor cu Pola Office Albirea dintilor cu Pola Office

Pola Office este un produs profesionist de albire dentara, cu continut de 35% peroxid de hidrogen. Totodata Pola Office contine azotat de potasiu, pentru a reduce hipersensibilitatea dentinara post procedurala. Procedura de albire poate fi aplicata si pe dintii devitalizati.

continuare
Bijuterii dentare Bijuterii dentare

Una dintre cele mai interesante metode de a pune in evidenta dintii frumosi este aplicarea unei bijuterii dentare - o bucatica stralucitoare de cristal sau metal pretios ce va adauga un plus de stralucire zambetului dumneavoastra. Considerate o forma de arta corporala, bijuteriile dentare nu produc nicio vatamare dintelui

continuare
Tatuaj dentar Tatuaj dentar

Tatuaj dentar - nu este o greseala, tatuajele se pot face si pe suprafata dintelui. Acest tratament excentric se refera la un desen aplicat pe o coroana ceramica ce urmeaza a fi montata pe dantura pacientului. Modelul tatuajului poate varia in limita posibilitatilor si poate fi aplicat fie pe suprafata molarilor, fie pe dintii din fata.

continuare
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp