De la proteza dentara am o respiratie urat mirositoare?

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 08-12-2010, 6586 vizualizări
De la proteza dentara am o respiratie urat mirositoare?
Proteza dentara reprezinta o cauza frecventa pentru o respiratie urat mirositoare. Bacteriile se aduna pe dintii normali si apoi "cresc" pe proteze. Mirosul neplacut este produs de combinatiile de sulf ale acestor bacterii.
Solutia este foarte simpla: intotdeauna curati regulat proteza dentara si in acelasi timp si limba si gingiile.

Dimensiunea periutei de dinti este ceva mai mare pentru proteze pentru a elimina usor micro-particulele alimentare si bacteriile. In plus, puteti adauga o cantitate mica de substante chimice (specifice) in apa. Daca problema persista, puteti incerca si varianta curatarii cu ultrasunete. Vibratiile unitatii cu ultrasunete ofera o curatare extinsa protezelor dentare. O data cu eliminarea bacteriilor si a particulelor alimentare se elimina si respiratia urat mirositoare.

Dupa ce protezele sunt curatate in intregime cu o solutie impotriva bacteriilor trebuie sa le clatiti foarte bine inainte de a le fixa in gura. Exista si persoane care sunt alergice la curatorii folositi pentru proteze. In acest caz, specialistii recomanda sa clatiti cu multa apa protezele si de mai multe ori.
Daca aveti asemenea reactii, incercati sa curatati proteza intr-o solutie obtinuta dintr-o cana de apa si un capacel de hipoclorit de sodiu. In acest mod, orice bacterie este eliminata. Clatiti inca o data, bine. De asemenea, puteti incerca si o lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat intr-o cana cu apa.

Gelurile de dinti care contin dioxidul de clor actioneaza foarte eficent si pot improspata respiratia urat mirositoare pentru cel putin cinci ore. Insa, trebuie sa va asigurati ca aceste geluri nu contin lauril sulfat de sodiu si daca sunt sigure pentru a le utiliza proteza dentara si gingiile.

Nu utlizati pasta de dinti obisnuita deoarece acesta poate zgaria proteza si in aceste locuri se vor "adapostii" si mai multe bacterii.
Este foarte important sa va amintiti ca oricare ar fi cauza respiratiei urat mirositoare, o dieta sanatoasa ajuta la improspatarea respiratiei.
Urmand acesti simplii pasi, mirosul neplacut cauzat de proteza dentara poate fi combatuta.

Daca nu observati nicio remediere adresati-va medicului stomatolog.
Bibliografie:
1. Respiratia urat mirositoare cu protezele dentare
www.healthcentre.org.uk
2. Respiratia urat mirositoare cronica poate fi cauzata de proteza dvs dentara
ezinearticles.com
3. Respiratia urat mirositoare cronica poate fi cauzata de proteza dvs dentara
www.articlesbase.com
4. Proteza dentara distruce respitatia
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp