Pedodontie

Actualizat la 02-12-2010, 19332 vizualizari
Pedodontia este specialitatea stomatologica ce are in vedere profilaxia si tratamentul afectiunilor specifice dentitiei temporare si a dentitiei permanente la adolescent. Copiii prezinta necesitati si probleme dentare diferite fata de cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici specializati in stomatologia pediatrica, de preferinta intr-o ambianta care ii vor face sa se simta in largul lor.

La o prima vedere, dintii de lapte pot parea lipsiti de importanta, avand in vedere ca oricum vor cadea si vor face loc dentitiei permanente. Insa tocmai din acest motiv trebuie sa fie sanatosi: integritatea si sanatatea unui dinte de lapte asigura sanatatea dintelui permanent care ii va lua locul. In plus, doar o dentitie corect aliniata va permite copilului sa mestece normal, sa beneficieze de o alimentatie sanatoasa si o buna functionalitate a aparatului dento-maxilar.
Sigilare santuri si fosete Sigilare santuri si fosete

Sigilarea este o procedura stomatologica simpla si nedureroasa, prin care se izoleaza suprafata dentara de mediul cavitatii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor. Practic, se acopera santurile foarte adancite de pe suprafata ocluzala a molarilor si premolarilor, acestea avand potential de retinere a resturilor alimentare ce nu pot fi indepartate prin periaj simplu.

continuare
Fluorizarea Fluorizarea

Fluorizarea reprezinta tratamentul stomatologic prin care se suplimenteaza cantitatea de fluor a dintilor, in scop profilactic si este indicat cu precadere copiilor. Fluorizarea are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase si / sau de a reduce progresia cariilor deja existente. Procedura se poate realiza in cabinet sau la domiciliu.

continuare
Frenectomie Frenectomie

Frenectomia este interventia chirurgicala prin care se indeparteaza sau se repozitioneaza frenul - acel tesut care are rolul de a restrictiona miscarea organelor mobile din corp. In cavitatea bucala exista trei frenuri: sub limba, intre gingie si buza inferioara si intre gingie si buza superioara. Frenectomia se poate realiza impreuna cu frenoplastia.

continuare
Amputatie vitala sau pulpotomie

Amputatia vitala sau pulpotomia este procedura endodontica chirurgicala prin care se indeparteaza pulpa dentara infectata de la nivelul coroanei. Aceasta procedura este indicata pentru dintii temporari sau pentru dintii permanenti tineri si poate avea doua tipuri de tehnica: pulpotomie partiala sau chiuretaj pulpar (amputatie partiala) si pulpotomie totala sau cervicala (amputatie totala).

continuare
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp