Ce necesita o igiena dentara completa?

Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 16-04-2015, 8028 vizualizări
Ce necesita o igiena dentara completa?
Igiena dentara de rutina include periajul dintilor, folosirea atei dentare, a apei de gura antiseptice, detartrajul profesionist, o dieta sanatoasa scazuta in zahar, folosirea fluorului si vizita la medicul stomatolog de doua ori pe an.

Periajul dintilor dupa fiecare masa sau cel putin de doua ori pe zi mentine dintii curati si fara a acumula placa bacteriana si tratrul.

Placa este o substanta bacteriana lipicioasa care se formeaza pe dinti. Poate sa atace smaltul dintilor si sa duca la formarea cariilor.
Tartrul este un depozit mineral dur, intarit, de culoare galbena sau maronie, care s-a format ca urmare a acumularii in timp a placii bacteriene.
Periajul regulat poate stopa dezvoltarea tartrului, lasand dintii frumosi si albi.
O periuta de dinti buna si o pasta de dinti cu fluor sunt principalele cerinte in igiena dentara alaturi de folosirea atei dentare.

Folosirea atei dentare are un rol important, deoarece elimina toate resturile alimentare dintre doi dinti foarte apropriati. Periajul dintilor reduce placa de pe suprafata dintilor, insa doar ata dentara scoate resturile alimentare chiar si din cele mai stramte locuri. Moale, naturala sau din plastic, ata dentara este utilizata pentru a indeparta particulele de manancare blocate intre doi dinti alaturati.

Apa de gura antiseptica contribuie la indepartarea resturilor alimentare ramase. Unele ape de gura contin un agent antibacterian care au rolul de a reduce riscul aparitiei unor boli gingivale si a respiratiei urat mirositoare.

Dertartajul este un procedeu profesional efecturat de catre medicul stomatolog, acesta eliminand placa bacteriana si tartul de pe dinti, inainte de a-i lustrui. Pentru o extra-protectie, se poate efectua si o fluorizare dentara.

O dieta echilibrata este buna atat pentru dinti cat si pentru sanatate in general. Asadar, este foarte important sa acordati o importanta crescuta alimentelor, reducand pe cat posibil dulcurile si biscuitii. Acestea si alte tipuri de alimente asemantoare contin o cantitate mare de zahar, care produc acizi si care mai apoi cariaza dintii.
Atunci cand mancati ceva cu un continut ridicat de zahar amintiti-va ca trebuie sa periati dintii.

Si in final, nu uitati sa vizitati medicul stomatolog. Acesta va va oferi sfaturi cu privire la mentinerea sanatatii dentare.
Este mult mai important sa preveniti posibilele probleme dentare decat sa le tratati. In plus, stomatologul va va ajuta si va va oferi sprijin in igiena orala.

Toate acestea vor mentine dintii si gingiile dumneavoastra in stare buna. In plus, este foarte important sa adoptati o obisnuinta (care va deveni de rutina) precum periajul dintilor dimineata si seara.

Daca sunteti ingrijorati de costuri, o sa vedeti ca este relativ ieftin. O periuta de dinti si o pasta cu fluor nu costa foarte mult si daca eliminati gustarile dulci salvati cativa banuti frumosi.
Si, in acest mod veti avea un zambet placut.
Bibliografie:
1. Ce implica igiena dentara?
http://www.medic8.com
2. Cum afecteaza igiena dentara sanatatea ta
http://www.zimbio.com
3. Cum afecteaza igiena dentara sanatatea ta
http://www.youthconspiracy.com
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp