CMI Dr. Caloianu Monica | Specialist ortodonție

CMI Dr. Caloianu Monica | Specialist ortodonție

Creator de Zambete
Nota 10 din 2 recomandări
3010 vizite
Locație: Cluj-Napoca, jud Cluj, Str. Fântânele nr. 7, bl. A, parter, ap. 193 [Arată în Google Maps]
Telefon: 0740610930
Program: 09.00-19.00, Luni-Vineri
Website: http://www.ortodont-clujnapoca.ro
Solicită o programare
  • Dr. Caloianu Monica - ortodontie si ortopedie dento-faciala
Specializarea principala o constituie serviciile de ortodontie si ortopedie dento-faciala, acestea fiind completate si cu servicii de stomatologie generala, protetica, endodontie si chirurgie dento-alveolara, estetica, pedodontie, parodontologie, igiena si profilaxie orala.
Astfel, lucrand intr-o echipa care acopera toata patologia de la cele mai simple pana la cele mai complexe cazuri putem oferi solutii dedicate pentru fiecare pacient.

Ortodontie
Aparatele fixe au devenit atat de perfectionate incat pot sa rezolve cazuri dificile, inclusiv la adulti. Avantajul major este producerea deplasarilor dentare de finete, in toate planurile spatiale, imposibil de realizat cu aparate mobilizabile. Aceste aparate pot fi folosite atat la copii cat si la adulti.

Pedodontie
DINTII COPIILOR = RESPONSABILITATEA PARINTILOR
Masurile pentru prevenirea cariilor trebuie aplicate cat mai devreme, din perioada formarii dintelui si apoi a aparitiei in gura.

Terapie
Caria dentara este una din cele mai frecvente boli infectioase produsa de bacterii precum streptococul mutans si lactobacilli care se gasesc in saliva. Cresterea numarului acestor bacterii in saliva reprezinta un semn de acivitate carioasa intensa.

Endodontie
Endodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul infectiilor pulpei dentare si tesutului periapical (din jurul radacinii ).
Cariile netratate la timp evolueaza spre interiorul dintelui si bacteriile din gura ajung la nervul dintelui (pulpa dentara ) producandu-se inflamatia lui si aparitia durerii.

Protetica
In cazul dintilor afectati extensiv de carii, obturatia (plomba ) nu mai este eficienta deoarece peretii subtiati ai dintelui nu mai ofera rezistenta in timp si exista riscul sa se fractureze. Coroanele dentare sunt o modalitate excelenta de a restaura acesti dinti si de a le conferi rezistenta necesara. Coroanele dentare reprezinta un invelis care acopera dintele slefuit in totalitate, refacandu-i forma si dimensiunile initiale.

Profilaxie
Profilaxia dentara este cea mai simpla si cea mai ieftina metoda de tratament stomatologic. Sub numele de profilaxie dentara sunt reunite toate metodele de prevenire a imbolnavirii tesuturilor dentare. Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare.

Chirurgie
Cea mai frecventa interventie chirurgicala intalnita in stomatologie este extractia dentara. Cand un dinte este compromis (foarte distrus sau prezinta complicatii parodontale ) trebuie extras.

Estetica
Toata lumea isi doreste dintii albi. Ar trebui sa ne albim dintii? Cu siguranta DA!
Dintii mai albi sunt un castig estetic major, usor de realizat, cu un cost si un risc minim. Albirea dintilor este un procedeu folosit de peste 100 ani, care a castigat teren in ultimul timp datorita impactului filmelor, televiziunii, revistelor in care toti au dintii albi si perfecti.

Detalii pe website ortodont-clujnapoca.ro

Recomandări

10
a votat pe 14-05-2023 cu nota
Roxana Demian

Ultima vizita la cabinet: mai 2023
Stomatolog recomandat: Caloianu Monica

„Profesionalism și seriozitate ! Un medic de exceptie este domna Caloianu Monica .!”

10
a votat pe 03-02-2018 cu nota
Mihuț Emil

Ultima vizita la cabinet: noiembrie 2017
Stomatolog recomandat: Caloianu Monica

„Medic stomatolog profesionist, lucrari de calitate,recomand fara rezerve.”

CMI Dr. Caloianu Monica | Specialist ortodonție
Recomandă
Recomandă acest cabinet

Dați o notă și scrieți câteva cuvinte despre experiența dvs pozitivă legată de serviciile medicale de care ați avut parte.

Toate campurile sunt obligatorii.
Penalizăm cabinetele cu autorecomandări!


Cabinete și clinici de stomatologie în Cluj-Napoca
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp