Cum imi curat dintii cu ata dentara?

Video Autor: Daniela Anehei | Actualizat la 09-12-2010, 14303 vizualizări
Cum imi curat dintii cu ata dentara?
Stim cu totii ca ata dentara este folosita pentru a elimina resturile alimentare din locurile greu accesibile insa, avem de multe ori probleme cu modul de utilizare a acesteia.

Asadar, cum si cand folosesc ata dentara?
Ata dentara va fi folosita dupa ce s-a efectuat periajul dintilor, deoarece acesta elimina cele mai multe resturi si o parte din placa dentara.
Placa dentara se depoziteaza si intre dinti, si din acest motiv trebuie folosita ata dentara.
Multe persoane considera ca ata dentara nu este atat de importanta si poate sa lipseasca. Insa, pe termen lung, pot aparea grave consecinte. Daca particulele de mancare dintre dinti nu sunt eliminate, acestea deterioreza dintii si in cele din urma produc infectii gingivale si aparitia cariilor interdentare.

Curatarea dintilor cu ata dentara nu necesita foarte mult timp si poate fi integrata usor in igiena orala zilnica.
Exista numeroase produse din categoria atelor dentare, la fel si multe tehnici de curatare, dar este important sa gasiti una pe care sa o stapaniti bine.

Este mai importanta curatirea dentilor cu ata dentara decat periajul acestora?
Utilizarea atei dentara si periajul reprezinta o parte importanta a igienei orale. Practicarea periajului si folosirea atei dentare in mod frecvent, vor face dintii mai stralucitori si mai sanatosi.
Datorita importantei sale, medicii stomatologi recomanda folosirea atei dentare la fiecare periaj, sau macar o data pe zi.

Cu ata dentara se ajunge in cele mai stramte locuri si in zonele inaccesibile cu periuta de dinti. Ata dentara este foarte flexibila si poate si utilizata pana la linia gingivala. Asociatia Medicilor Dentisti Americani recomanda a se folosi cate 45 cm de ata dentara la fiecare curatare. In acest mod, ata dentara va permite pentru fiecare dinte cate o bucatica curata.
Utilizarea atei dentare trebuie efectuta cu grija, deoarece gingiile pot fi taiate. Presati cu ata dentara usor de-a lungul dintilor, iar cu miscari sus-jos si inainte-inapoi pentru a indeparta particulele de mancare. Cand ati terminat cu un dinte continuati cu urmatorul.

Ce tip de ata dentara pot sa folosesc?
Exista doua categorii Principale de ata dentara:
1. Nylon (sau multifilament)
2. PTFE (sau monofilament)

Ata dentara nylon poate fi cerata sau nu, si poate avea diverse arome. Avand mai multe fire de nylon, aceasta se poate rupe sau desface imediat, mai ales in spatiile dintre doi dinti foarte apropiati.
Fiind mai scumpa, ata PTFE aluneca mai usor intre dinti, chiar si in spatiile mici, fiind imposibil de desfacut.


Rezumat video:
"Mentinand ata dentara tensionata, aceasta se introduce in santurile gingivale ale dintilor adiacenti. Aveti grija sa nu lezati gingia. Daca folositi ata dentara pentru prima data, gingia se va inflama si va sangera. Cu timpul insa aceasta se va insanatosi, revenind la normal."
Bibliografie:
1. Ata dentara este mai importanta decat periajul?
www.wisegeek.com
2. Ce este ala dentara?
www.medic8.com
3. Cum este corect a se folosi ata dentara?
www.colgate.com
4. Cum trebuie sa folosesc ata dentara?
dentistry.about.com
Alte articole:
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp